NEA

Τα 50 χρόνια κυκλοφορίας συμπλήρωσε το Toyota Hilux [vid]

Το δημοφιλέστερο pick-up στον πλανήτη παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 1968 και κατάφερε να καθιερωθεί για την χρηστικότητα και την αξιοπιστία του…

Ένα χρόνο αργότερα το Hilux έβγαλε διαβατήριο και για την Ευρώπη και έκτοτε η συνολική του παραγωγή έχει ξεπεράσει τα 19 εκατομμύρια μονάδες και δικαιολογημένα θεωρείται ως ένα από τα best-seller της αγοράς. Πέρυσι στην Ευρώπη πωλήθηκαν 41.044 Hilux, τιμή ρεκόρ αφού η προηγούμενη καλύτερη ήταν το 2007 με 40.104 μονάδες (αρκετές από τις οποίες τότε αναλογούσαν και στην Ελλάδα).

Μισό αιώνα αργότερα η Toyota παρουσίασε δύο ειδικές εορταστικές εκδόσεις. Τις Invincible 50 Chrome Edition και Black Edition, οι οποίες ξεχωρίζουν από τα χρωμιωμένα και μαύρα στοιχεία (π.χ. τα σκαλοπάτια, οι ζάντες 18 ιντσών) όταν οι καρότσες είναι επενδυμένες με ανθεκτικό πλαστικό.

Κινητήρας είναι και στις δύο περιπτώσεις ο πετρελαιοκινητήρας 2.4 D-4D. Αποδίδει 150 ίππους στις 3.400 σ.α.λ. και 400 Nm από τις 1.600 έως τις 2.000 σ.α.λ., ενώ διαθέτει και λειτουργία start/stop. To Toyota Hilux σήμερα κατασκευάζεται σε 6 διαφορετικές χώρες του κόσμου, πωλείται σε 180 και όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί έχει πάει σχεδόν παντού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!