NEA

BMW: Tο iX3 είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Στο Πεκίνο παρουσιάστηκε το BMW iX3 Concept με την απόδοση του συστήματος να φτάνει τα 200 kW ή αν προτιμάτε τους 270 ίππους…

Όπως είναι αναμενόμενο το i μπαίνει μπροστά και από αυτό το ηλεκτρικό BMW που ετοιμάζει το έδαφος για ένα ηλεκτρικό SUV που θα δούμε του χρόνου στους δρόμους (τουλάχιστον της Κίνας). Σε σχέση με την Χ3 που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες, η iX3 διαφοροποιείται κυρίως από το περίγραμμα της μάσκας που είναι μια ενιαία επιφάνεια (δεν χρειάζεται να υπάρχουν ανοίγματα ψύξης) και που πιθανότατα θα υιοθετηθεί ως άμεσο στοιχείο αναγνώρισης. Στο πίσω μέρος δεν υπάρχουν εξατμίσεις, διαφορετικός είναι και ο διαχύτης, ενώ ένα άλλο στοιχείο διαφοροποίησης είναι και το κάλυμμα για την σύνδεση του καλωδίου του φορτιστή στο εμπρός αριστερό φτερό.

Η BMW iX3 κινείται από την 5η κατά σειρά γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης της BMW. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο δάπεδο, έχουν χωρητικότητα 70 kWh κα με ταχυφορτιστή ισχύος 150 kW φορτίζουν σε μόλις 30 λεπτά με αυτονομία στα 400 χιλιόμετρα (κατά τον κύκλο WLTP). Χαρακτηριστικό της είναι η ενοποίηση ηλεκτροκινητήρα, μετάδοσης και ηλεκτρονικών σε μια μονάδας καθώς και η δυνατότητα προσαρμογής της απόδοσης ανάλογα με τις ανάγκες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!