NEA

Νέα Porsche Cayenne E-Hybrid με 462 άλογα

Το plug-in υβριδικό σύστημα της Panamera 4 E-Hybrid περνά και στο μεγαλύτερο SUV της γερμανικής φίρμας…

Με τις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινούν στους επόμενους μήνες, η Porsche διευρύνει την γκάμα της Cayenne με την πιο «πράσινη» έκδοση. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω εικονογράφημα η νέα Cayenne E-Hybrid αποδίδει συνδυαστικά 462 άλογα και 700 Nm ροπής με την μέση κατανάλωση από 3,2 λίτρα/100 χλμ. (ηλεκτρική στις 20,6 kWh/100 χλμ.) και εκπομπή από 72 γρ. CO2/χλμ.

Το σύστημα πρόωσης συνδυάζει έναν turbo τρίλιτρο V6 βενζίνης 340 ίππους μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα (ενσωματωμένο μετά το βολάν και πριν το κιβώτιο) με 136 ίππους. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 5,0 δλ. με την τελική να φτάνει τα 253 χλμ./ώρα. Όχι και άσχημα για ένα SUV με απόβαρο στους 2,3 τόνους.

Χάρη σε μία μπαταρία λιθίου ιόντων 14,1 kWh η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 44 χλμ. (κατά τον κύκλο NEDC) με μέγιστη ταχύτητα κίνησης τα 135 χλμ/ώρα. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε 7,8 ώρες στο στάνταρ δίκτυο ισχύος 3,6 kW με 230V και 10 amp. Με ταχυφορτιστή 7,2 kW και έντασης 32 amp η διαδικασία μειώνεται στις 2,3 ώρες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!