NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

VW, θερμική κάμερα για το Touareg

Ένα νέο μέσο έγκαιρης ενημέρωσης και ασφαλείας κατά τη νυχτερινή οδήγηση ετοιμάζεται να εισαγάγει η VW, αρχικά σε χρήση από το νέο Touareg.

Ο λόγος για μία προηγμένη θερμική κάμερα (υπερύθρων) η οποία τοποθετείται στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου και είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τη θερμότητα που εκπέμπουν άνθρωποι, ζώα και άλλα αντικείμενα που μπορεί να βρεθούν στην πορεία του οχήματος. Εάν κατά τη νυχτερινή οδήγηση το σύστημα ανιχνεύσει ένα τέτοιο εμπόδιο, αυτομάτως το εμφανίζει στον πίνακα οργάνων, ενημερώνοντας εγκαίρως τον οδηγό. Ανάλογα, δε, με το αν αυτό βρίσκεται ή ακολουθεί πορεία που θα βρεθεί στην τροχιά του αυτοκινήτου, εμφανίζεται σε κόκκινο φόντο. Εναλλακτικά, αν είναι για παράδειγμα ένας πεζός που περπατά στο πεζοδρόμιο, εμφανίζεται με κίτρινο φόντο. Επιπροσθέτως, εάν χρειαστεί, το Touareg θα εμπλέξει και τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει.

Η εμβέλεια της θερμικής αυτής κάμερας κυμαίνεται από τα 10 έως τα 130 μέτρα και στο διάστημα αυτό μπορεί να ανιχνεύσει πεζούς, ποδηλάτες καθώς και ζώα. Με ταχύτητες κάτω από 50 χλμ./ώρα και με το σύστημα μερικώς απενεργοποιημένο, σε περίπτωση που ανιχνευτεί κάποιο εμπόδιο, εμφανίζεται μία κόκκινη ένδειξη στο ταμπλό ή στο HUD, εφόσον διατίθεται. Πάνω από τα 50 χλμ./ώρα αμέσως εμφανίζεται ολόκληρη η απεικόνιση του συστήματος στον πίνακα οργάνων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!