NEASMSΔΙΑΦΟΡΑ

H Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe του 1955 είναι το πιο πολύτιμο στον κόσμο

Στις δημοπρασίες συλλεκτικών κα σπάνιων αυτοκινήτων μπορεί να ακούμε συχνά για διάφορες Ferrari, αλλά αυτή η ειδική 300 SL εκτιμάται πως είναι το πολυτιμότερο που υπάρχει…

Και αυτό διότι υπάρχει μόνο ένα αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα δεν διατίθεται προς πώληση και βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο μουσείο της Mercedes στην Στουτγάρδη. H Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe του 1955 μας παραπέμπει στην σημερινή One Project αφού την δεκαετία του 1950 ήταν κάτι σαν ένα αυτοκίνητο πίστας με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους.

Η ιστορία της ειδικής 300 SL ξεκινά το 1955, όταν οι ανεπανάληπτοι Stirling Moss και Juan Manuel κυριάρχησαν στις δύο πρώτες θέσεις στο θρυλικό Mille Miglia. Ωστόσο στις 11 Ιουνίου συνέβη στον 24ώρο αγώνα του Le Mans το πιο τραγικό ατύχημα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού με 83 νεκρούς θεατές και οι πάνω από 180 τραυματίες, δημιούργησαν ένα ισχυρό σοκ στην εταιρία. Μετά από αυτό το συμβάν η Mercedes αποχώρησε από τους αγώνες και επέστρεψε μετά από 34 χρόνια, συγκεκριμένα το 1989.

Νωρίτερα είχε προχωρήσει η κατασκευή δύο πλαισίων της W196S για συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 1956. Τελικά τα δύο αυτά αυτοκίνητα ολοκληρώθηκαν και ας μην πήραν ποτέ μέρος σε αγώνα. Το ένα από αυτά το χρησιμοποιούσε ο επικεφαλής εξέλιξης του αγωνιστικού τμήματος, ο Rudolf Uhlenhaut. Εξού και η ονομασία «300 SLR Uhlenhaut Coupe».

Με κινητήρα τον αγωνιστικό 8κύλινδρο της W196, που είχε ανέβει από τα 2,5 στα 3,0 λίτρα, απέδιδε 302 ίππους και εξασφάλιζε την εξωπραγματική για εκείνη την εποχή τελική ταχύτητα των 290 χλμ./ ώρα. Φήμες αναφέρουν πως ο Uhlenhaut είχε ταξιδέψει από το Μόναχο στην Στουτγάρδη σε κάτι παραπάνω από μία ώρα διανύοντας μία απόσταση 230 χιλιομέτρων.

Στο παρακάτω βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Mercedes μπορείτε να δείτε με υπότιτλους την 300 SLR Uhlenhaut Coupe και τους λόγους γιατί θεωρείται το πολυτιμότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Και το γεγονός πως δεν πωλείται κατά μία έννοια δίνει στο αυτοκίνητο ακόμη μεγαλύτερη αξία…

Le Mans, το χειρότερο ατύχημα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού [vid]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!