NEA

Έρχεται Ευρώπη το Kia Niro EV [upd]

Του χρόνου αναμένεται να λανσαριστεί το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia στην Ευρώπη. Νωρίτερα τον Οκτώβριο για γίνει στο Παρίσι η πανευρωπαϊκή του παρουσίαση.

Προς το παρόν τα νέα μας έρχονται από την Κορέα όπου το ηλεκτρικό νέο e-Niro (μέχρι πρότινος κυκλοφορούσε ως plug-in υβριδικό στην Ευρώπη) παρουσιάστηκε και επίσημα. Στην κορεατική αγορά το Niro EV (ή e-Niro) θα κυκλοφορήσει από τα μέσα του έτους με μπαταρία 64 kWh που προσφέρει αυτονομία 380 χιλιομέτρων.

Πέρα από την στάνταρ φόρτιση σε οικιακό ρεύμα ή με ταχυφορτιστή, η Kia αναφέρει πως σε σούπερ ταχυφόρτιση 100 kW το 80% της μεγάλης μπαταρίας θα επαναφορτίζει σε λιγότερο από μία ώρα. Την κίνηση του Niro EV αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 150 kW (204 PS) με ροπή στα 395 Nm που προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τις υπάρχουσες υβριδικές εκδόσεις με τους 145 PS. Έτσι, το 0-100 km/h δεν ξεπερνά τα 7,8 sec και είναι πολύ ταχύτερο από τα 10,5 sec που είχε η έκδοση PHEV για τα 0-96 km/h.

Στην Ευρώπη το νέο Kia Niro EV θα κάνει ντεμπούτο το φθινόπωρο στο σαλόνι του Παρισιού και πιθανότατα εκεί θα δούμε και μια μικρότερη έκδοση με μπαταρία 39,2 kWh με αυτονομία για 240 χιλιόμετρα. Αυτή η έκδοση θα είναι φτηνότερη λόγω της μικρότερης μπαταρίας της με μια εκτιμώμενη τιμή στις περίπου 30.000 ευρώ (ανάλογα με την αγορά και τις επιδοτήσεις). Περισσότερα θα έχουμε στους επόμενους μήνες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!