NEA

Τι πρόβλημα έχουν οι ζώνες ασφαλείας στα Seat Ibiza/Arona και VW Polo;

Σε δοκιμές που έκανε το Teknikan Maailma με αλλαγή κατεύθυνσης και με πέντε επιβάτες παρατηρήθηκε η επανειλημμένη απασφάλιση του πίσω αριστερού επιβάτη…

Τεχνικά οι ζώνες ασφαλείας των τριών αυτοκινήτων δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι καθαρά εργονομικό. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, στην διάρκεια της δοκιμής το βάρος του μεσαίου επιβάτη πιέζει την βάση της ζώνης του πάνω στην πόρπη του αριστερού πίσω επιβάτη με αποτέλεσμα αυτή να απασφαλίζει. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν βρίσκεται μεσαίος πίσω επιβάτης και επειδή προφανώς ο ιμάντας που συγκρατεί την μεσαία πόρπη είναι λίγο μακρύτερος από ότι πρέπει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η SEAT επιβεβαίωσε την ύπαρξη του “προβλήματος” και το ίδιο μάλλον θα κάνει η VW, όταν ολοκληρώσει τα δικά της τεστ. Πιθανότατα να ανακοινωθεί κάποια ανάκληση για επιδιόρθωση του ζητήματος. Πάντως, μπορεί τα αυτοκίνητα να έχουν φθάσει σε απίστευτο επίπεδο εξέλιξης και ασφάλειας, αλλά υπάρχουν ακόμα περιθώρια για κάποιες ευτυχώς παιδαριώδεις αστοχίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!