NEA

H Rolls-Royce Cullinan είναι το πολυτελέστερο (και το ασχημότερο;) SUV στον κόσμο [vid]

Cullinan ονομάζεται το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί ποτέ. Cullinan ονομάζεται και το πολυτελέστερο SUV που έχει κατασκευαστεί ποτέ! Τιμή περίπου στα 300 χιλιάρικα ευρώ.

Τουλάχιστον αυτό διατείνονται οι Βρετανοί για ένα SUV με πολλές γωνίες και βαριά σχεδίαση. Με γοτθικό ρυθμό και ρετρό στιλ την Cullinan δεν την λες και απαραίτητα όμορφη, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Όσο και λίγοι είναι οι κοινοί θνητοί που θα το αποκτήσουν και που στην μεγαλύτερη διάρκεια της κίνησης τους θα κάθονται στα πίσω καθίσματα. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η απίστευτη πολυτέλεια που βρίσκουμε στην Phantom με τα πίσω καθίσματα να έχουν δύο διαφορετικές δυνατότητες διαμόρφωσης και όλες τις ανέσεις για τους τυχερούς επιβάτες που θα καθίσουν εκεί. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια οι πίσω πόρτες που ανοίγουν αντίρροπα.

Ο χώρος των αποσκευών φθάνει στα 560 λίτρα, ενώ για πρώτη φορά σε Rolls-Royce τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται, δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο 1.930 λίτρων, με μήκος στα 2,245 μέτρα. Μάλιστα ο χώρος των αποσκευών απομονώνεται από αυτόν των επιβατών με ένα τζάμι, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη ησυχία στην καμπίνα, αλλά και να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία, ακόμα και με την πέμπτη πόρτα ανοιχτή. Μάλιστα στο πίσω μέρος κρύβονται και δύο έξτρα καθίσματα, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Το μήκος της Cullinan φθάνει στα 5,341 μέτρα, το πλάτος τα 2,164 μέτρα και το ύψος τα 1,835 μέτρα. Το τεράστιο μεταξόνιο είναι στα 3,295 μέτρα (όσο ένα smart), ενώ το βάρος ξεπερνά τα 2.660 κιλά! Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί το αλουμινένιο πλαίσιο της Phantom (που προέρχεται από το BMW Group). Η Cullinan χαμηλώνει αυτόματα κατά 40 χιλιοστά μόλις την πλησιάσετε για να σας διευκολύνει να μπείτε μέσα, ενώ οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα και το δάπεδο είναι απόλυτα επίπεδο, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερα άνετο χώρο.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας V12 βενζινοκινητήρας των 6,75 λίτρων με απόδοση 572 ίππους και 850 Nm ροπής από τις μόλις 1.600 σ.α.λ. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αερανάρτηση Magic Carpet Ride με διπλά ψαλίδια εμπρός και μία διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Το σύστημα τετρακίνησης είναι εντελώς καινούργιο και έρχεται σε συνδυασμό με μία λειτουργία “Everywhere”. Μάλιστα οι Βρετανοί κάνουν λόγο για πραγματικό εκτός δρόμου SUV που περνά από υδάτινα περάσματα ύψους 54 εκατοστών. Τώρα, αν τολμήσει ο ιδιοκτήτης της Cullinan να μπει σε μία τέτοιου είδους δοκιμασία είναι μία άλλη ιστορία. Και αν δεν τολμήσει αυτός, ίσως να το κάνει ο σοφέρ του!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!