NEA

ΗΠΑ: Υποχρεωτικές σε όλα τα νέα μοντέλα οι κάμερες οπισθοπορείας

Από αυτό τον μήνα κάθε νέο μοντέλο που παίρνει έγκριση στις ΗΠΑ θα διαθέτει στάνταρ στον εξοπλισμό του την γνωστή κάμερα οπισθοπορείας…

Πριν από δύο δεκαετίες η κάμερα οπισθοπορείας αποτελούσε προνόμιο πολυτελών αυτοκινήτων. Πλέον η καθιέρωση των touch-screen και των νέων συστημάτων πολυμέσων έχει κάνει πολύ πιο εύκολη (και φτηνότερη) την τοποθέτηση καμερών οπισθοπορείας (ένα σύστημα που βοηθά πολύ ειδικά στα μεγάλα SUV). Μάλιστα στις ΗΠΑ έχει παρθεί η απόφαση για την στάνταρ τοποθέτηση τους από το 2014, μετά από πιέσεις οργανώσεων και καταναλωτών έτσι ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια που παρέχουν τα αυτοκίνητα.

Και τελικά θα ισχύσει από φέτος, κάτι που δεν φαίνεται να ικανοποιεί ιδιαίτερα κάποιους ευρωπαίους κατασκευαστές, που θα ήθελαν να συνεχίζουν να τις χρεώνουν έξτρα (σ.σ. στις ΗΠΑ επιτρέπεται και αναπαραγωγή οπισθοπορείας στους καθρέπτες). Οι οργανώσεις αυτές πάντως δεν σταματούν στις κάμερες, αλλά έχουν δημιουργήσει ισχυρά λόμπι για να πιέσουν έτσι ώστε στο ίδιο καθεστώς να μπουν και άλλα συστήματα.

Εσείς πιστεύετε πως και στην Ευρώπη θα έπρεπε να μπουν στάνταρ οι κάμερες οπισθοπορείας; Εμείς πάντως θα θέλαμε δούμε από τον βασικό εξοπλισμό το σύστημα ανοιχτής ακρόασης (Bluetooth) και την αυτόματη ενεργοποίηση των προβολέων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το κόστος δεν θα μετακυληθεί στον πελάτη, αλλά σίγουρα θα είναι μικρότερο από το να το αποκτούσε με έξτρα χρέωση ή σε κάποιο πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!