NEASMSΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συστήματα keyless: Στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 28 θάνατοι!

Μόνο στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 28 θάνατοι και 45 τραυματισμοί ελέω του συστήματος keyless και της κατά συνέπειας δηλητηρίασης από τα καυσαέρια.

Το γνωστό σύστημα εισόδου δίχως κλειδί είναι πολύ βολικό. Αυτό που έχει να κάνει ένας οδηγός είναι να έχει το κλειδί στην τσέπη του και το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει μόνο του. Στη συνέχεια πρέπει να πιέσει το σχετικό μπουτόν start/stop για να τεθεί σε λειτουργία ο κινητήρας. Στις ΗΠΑ τα σπίτια έχουν συνήθως άμεση πρόσβαση με τα γκαράζ. Κατά την επιστροφή έχει συμβεί ο οδηγός στην βιασύνη του να ξεχάσει τον κινητήρα αναμμένο και να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο γνωρίζοντας πως αυτό θα κλειδώσει από μόνο του.

Σε ορισμένα αυτοκίνητα το μοτέρ μπορεί μετά π.χ. από μισή ώρα να σβήσει αφότου δεν ανιχνεύεται το κλειδί ή αφότου έχει κλειδώσει το όχημα. Ωστόσο σε πολλά αυτό δεν γίνεται και ο κινητήρας συνεχίζει να λειτουργεί π.χ. για όλο το βράδυ και να εκπέμπει θανατηφόρα καυσαέρια και μονοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times έχουν καταγραφεί 28 θάνατοι και τουλάχιστον 45 περιπτώσεις με σοβαρά αναπνευστικά και εγκεφαλικά προβλήματα. Ο NHTSA θα υποδείξει σχετική λειτουργία ώστε στα συστήματα keyless να υπάρχει πολύ πιο έντονη προειδοποίηση όταν ο κινητήρας παραμένει ανοιχτός και το κλειδί απομακρύνεται από το αυτοκίνητο.

Συστήματα stop-start: Υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στους κινητήρες;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!