NEASMS

Υβριδική diesel έκδοση για το Kia Sportage

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα εφαρμοστεί το νέο mild hybrid σύστημα θα είναι το Sportage που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στην χρονιά, όπως και στο νέο Ceed…

Πρόσφατα η Volvo ανακοίνωσε πως το νέο S60 δεν θα έχει καθόλου diesel στην γκάμα του, ενώ και η Toyota έχει ανακοινώσει το ίδιο γενικότερα. Υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές όμως που εμμένουν στην πετρελαιοκίνηση και μετά τις Mercedes, Opel και VW, έρχεται η Kia να ανακοινώσει μία νέα diesel υβριδική έκδοση.

Την Η «EcoDynamics+» η οποία θα συνδυάζει έναν diesel (προφανώς το νέο δίλιτρο) με μία μικρή μπαταρία 0,46 kWh, η οποία προσθέτει 14 άλογα κατά την φάση της πλήρους επιτάχυνσης του πετρελαιοκινητήρα. Πρόκειται για μία mild hybrid έκδοση (με σύστημα Mild-Hybrid Starter-Generator ή MHSG, με ιμάντα με υποβοήθηση σε κίνηση για μειωμένη κατανάλωση) που εφοδιάζεται με καταλυτικό σύστημα SCR με την KIA να μιλά για μείωση της εκπομπής CO2 κατά 4% με βάση το νέο κύκλο WLTP.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποια περισσότερα στοιχεία παρά μόνο ότι η 48V μπαταρία θα βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ, τουλάχιστον στην περίπτωση του Sportage. Το σύστημα EcoDynamics+ είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να λειτουργεί και με βενζινοκινητήρες, και είναι συμβατό με όλους τους τύπους μετάδοσης, αλλά και με τα υπάρχοντα κιβώτια της εταιρίας.

Αργότερα, μέσα στο 2019, θα υπάρξει mild hybrid έκδοση και για το Ceed, τόσο σε βενζίνη όσο και σε diesel. Επιπρόσθετα η KIA σχεδιάζει να παρουσιάζει μέχρι το 2025 τουλάχιστον 16 νέα μοντέλα με εξελιγμένες μορφές κίνησης, μεταξύ των οποίων 5 ηλεκτρικά, 5 plug-in υβριδικά, 5 υβριδικά καθώς και 1 με κυψέλες υδρογόνου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!