NEA

Ford: Έτσι δοκιμάζονται τα νέα μοντέλα σε ακραίες συνθήκες [vid]

H Ford διαθέτει ένα ειδικό κέντρο εξέλιξης στην Κολωνία, μέσα στο οποίο προσομοιάζουν τις πιο ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Το εν λόγω κέντρο έχει τεράστιες απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια που φθάνουν στα 11 MW. Ηλεκτρισμός ικανός για να καλύψει μια πόλη 2.400 ανθρώπων. Ωστόσο αυτή η ενέργεια προέρχεται από πλήρως ανανεώσιμες πηγές με πάροχο την εταιρία RheinEnergie που παρέχει ρεύμα και στην Σκανδιναβία.

Η εγκατάσταση της Ford διαθέτει ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο αεροδυναμικό τούνελ που προσομοιώνει ακραίες θερμοκρασίες από -40 έως και +55 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες χιονόπτωσης, χαμηλής βαρομετρικής πίεσης (στα επίπεδα των 5.200 μέτρων που είναι η κατασκήνωση νάσης του Έβερεστ) ή συνθήκες υγρασίας έως 95%.

Στόχος της Ford είναι να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που της παρέχει αυτή η εγκατάσταση ώστε να ελέγξει κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου, από την ποσότητα του χιονιού που μπορεί να αντέξει το παρμπρίζ μέχρι την ποσότητα του χιονιού που μπορεί να πέσει επάνω σας αν ανοίξετε την πόρτα του πορτμπαγκάζ!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!