NEA

Bosch: Εξελίσσει καινοτόμο σύστημα για βελτίωση της σταθερότητας στις μοτοσικλέτες

H Bosch εξελίσσει σύστημα πεπιεσμένου αερίου για μοτοσυκλέτες, το οποίο υπόσχεται να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε περιπτώσεις απώλειας πρόσφυσης.

Οι μοτοσυκλέτες είναι οι πιο ευαίσθητες μεταφορικές κατασκευές στην αποσταθεροποίηση, η οποία προέρχεται κυρίως από γλίστρημα λόγω μεταβολής της πρόσφυσης. Όταν είναι υπό κλίση για να στρίψουν σε μια στροφή και εκεί κανείς θα πρέπει να είναι πολύ ικανός και ιδιαίτερα έμπειρος οδηγός προκειμένου να αποφύγει την πτώση. Μιας και πολλοί από τους αναβάτες δεν συνδυάζουν αυτά τα δύο στοιχεία η Bosch εξελίσσει ένα σύστημα που θα αποδεικνύεται μάλλον σωτήριο σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Το σύστημα που εξελίσσει η γερμανική εταιρεία είναι εμπνευσμένο από τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται, λόγω έλλειψη βαρύτητας, οι αστροναύτες στο διάστημα: με κατευθυνόμενες εκτονώσεις αερίου. Έτσι λοιπόν όταν η μοτοσυκλέτα έχει γείρει και το σύστημα εντοπίζει απώλεια πρόσφυσης μια ποσότητα αερίου θα εκτονώνεται από την πλευρά της κλίσης για να την «ανασηκώνει» και για να διευκολύνει τις διορθώσεις ώστε να αποφευχθεί η πτώση. Μέχρι στιγμής η Bosch δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημά της και για την παραγωγή του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!