NEA

Το 2020 θα είναι έτοιμο το Factory 56 της Mercedes [vid]

Η γερμανική εταιρία προχωρά στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου που θα παράγει τη νέα γενιά S-Class καθώς και τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας.

Συνολικά οι Mercedes και Smart κατασκεύασαν πέρυσι περισσότερα από 2,4 εκ. αυτοκίνητα σημειώνοντας για έβδομη συνεχή χρονιά ρεκόρ παραγωγής. Η Mercedes εκτιμά πως έως το 2025το 15-25% θα είναι plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα και για αυτό επισπεύδει το Factory 56 που θα έχει πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής, όπως διατείνεται η ίδια η εταιρία.

Το Factory 56 θα αποτελέσει την τρίτη μεγαλύτερη οικοδομική εγκατάσταση στην Γερμανία αφού η επιφάνεια που θα καλύπτει αντιστοιχεί σε 30 γήπεδα ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια θα καλύπτει 220.000 τ.μ. και σε σύγκριση με την μονάδα στο Sindelfingen (στην ίδια περιοχή χτίζεται και το Factory 56) που παράγεται η S-Class θα υπάρχει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος κατά 5.000 mWh και εκπομπή CO2 κατά 75% χάρη σε φωτοβολταϊκά οροφής.

Εδώ να πούμε πως η Mercedes συμφώνησε με την γαλλική κυβέρνηση στην επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο στο Hambach, το οποίο παράγει τώρα τα Smart ForTwo. Πρόκειται για το έκτο εργοστάσιο της Daimler που θα συμμετέχει στην παραγωγή των μοντέλων EQ, με βάση το πρόγραμμα της εταιρίας να έχει στην παραγωγή τουλάχιστον 10 EV μέχρι το 2022.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!