NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρικό solid state supercar από την Audi;

Η γερμανική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή ενός νέου ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου με συσσωρευτές τεχνολογίας solid state.

«Εξετάζουμε τα πάντα αυτή τη στιγμή, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη ανάπτυξη στον τομέα των μπαταριών». Αυτή είναι η δήλωση του Peter Oberndorfer, επί κεφαλής επικοινωνίας της Audi στον τομέα των προϊόντων και της τεχνολογίας. Ο ίδιος πιστεύει ότι οι εξελίξεις στο κομμάτι των συσσωρευτών στερεάς μορφής θα είναι το κλειδί για να επιτευχθεί ο απαραίτητος συνδυασμός επιδόσεων και εμβέλειας.

Σήμερα διάφοροι κατασκευαστές, όπως η Toyota και η Nissan επενδύουν σημαντικά ποσά στην εξέλιξη των solid state συσσωρευτών. Η Audi εξετάζει το ενδεχόμενο για να επιταχύνει αυτή την εξέλιξη να συνεργαστεί με κάποιον άλλο σοβαρό εταίρο, όπως τη Samsung SDI. Το ενδεχόμενο κατασκευής ενός ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου υπάρχει, όπως όμως και στην Porsche, θα πρέπει να λυθεί πρώτα το θέμα της ενέργειας. Και η χρήση στερεών ηλεκτρολυτών στους συσσωρευτές μπορεί να δώσει μία αισθητά αυξημένη χωρητικότητα kWa, διατηρώντας το βάρος και τον όγκο των μπαταριών σε λογικά επίπεδα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!