NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Apple-VW για αυτόνομα οχήματα!

Αφού οι αρχικές επαφές με Mercedes και BMW δεν ευόδωσαν, η Apple στράφηκε στον όμιλο VW για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας γύρω από την αυτόνομη οδήγηση.

Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε στους New York Times, αναφέροντας μάλιστα ότι οι υπογραφές έχουν ήδη πέσει. Οι αρχικές επαφές με τις προαναφερόμενες εταιρίες φαίνεται ότι ναυάγησαν καθώς οι ίδιες δεν θέλησαν να επιτρέψουν στον τεχνολογικό κολοσσό του Cupertino να έχει το πάνω χέρι αλλά και άμεση πρόσβαση σε όλη την υπάρχουσα τεχνογνωσία. Αυτό, φυσικά, δεν είναι απαραίτητο ότι συνέβη στην περίπτωση της VW αφού δεν υπάρχουν ιδιαίτερα στοιχεία γύρω από αυτή τη συμφωνία.

Από τα όσα γνωρίζουμε, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να μετατρέψουν έναν αριθμό Transporter T6 σε αυτόνομα βανάκια, για τις ανάγκες της μετακίνησης των εργαζομένων της Apple. Η ίδια πληροφορία ανακοινώθηκε και από το Bloomberg. Η συμφωνία αποτελεί μέρος ενός εσωτερικού προγράμματος της Apple, που ονομάζεται Project Titan. Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015, ως μία προσπάθεια κατασκευής ενός ηλεκτρικού, αυτόνομου οχήματος. Αφού αντιμετώπισαν όμως αρκετά προβλήματα ανάπτυξης και διαχείρισης, οι άνθρωποι της Apple αποφάσισαν να αλλάξουν ελαφρά ρότα, στοχεύοντας στις τεχνολογίες αυτές που ελέγχουν τα αυτόνομα οχήματα. Αναφορικά πάντως με τη συγκεκριμένη συμφωνία, παράγοντες των δύο εταιριών απέφυγαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!