NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο εργοστάσιο οχημάτων κυψελών καυσίμου από την Toyota

Παρότι η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος, η Toyota διατηρεί την εμπιστοσύνη της και στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Η ιαπωνική εταιρία αποκάλυψε την πρόθεσή της να κατασκευάσει μία νέα μονάδα παραγωγής μονάδων fuel cell, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Honsha, στην Toyota City. Κοντά μάλιστα σε αυτές θα υπάρχει και μία άλλη γραμμή παραγωγής ρεζερβουάρ υψηλής πίεσης υδρογόνου, στο εργοστάσιο Shimoyama. Σύμφωνα με επίσημα χείλη, «προχωρώντας μπροστά, η Toyota θα επεκτείνει το φάσμα των FCEV προϊόντων της και θα συνεχίσει να ενισχύει την ελκυστικότητα τους, με στόχο να μειώσει το κόστος. Επίσης, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον όμιλο της Toyota και με άλλες εταιρείες για να αναπτύξουμε μια υποδομή υδρογόνου και να κατασκευάσουμε μια αλυσίδα εφοδιασμού υδρογόνου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα»

Αυτό αποτελεί μία στρατηγική κίνηση, καθώς η ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων γνωρίζει σαφώς μεγαλύτερη άνθιση από αυτή των fuel cell. Παρόλα αυτά, η Toyota πιστεύει στο μέλλον της υδρογονοκίνησης και συνεχίζει να επενδύει σημαντικά ποσά σε αυτό. Θεωρεί, δε, ότι σαν τεχνολογία έχει πλέον ωριμάσει αρκετά και έτσι μέσα στην ερχόμενη δεκαετία θα μπορέσει να ξεκινήσει να διαδίδεται στην αγορά.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!