NEASMS

Ζορίζουν τα πράγματα για την Fiat στην ευρωπαϊκή αγορά


H έλλειψη μοντέλων και η απουσία νέων επιλογών στην γκάμα έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην ιταλική εταιρία που δεν περνά και την καλύτερη της περίοδο…

Πριν από καιρό ο Sergio Marchionne είχε παρουσιάσει το πρόγραμμα για την περίοδο 2014-2018 το οποίο περιλάμβανε 8 νέα μοντέλα. Τελικά παρουσιάστηκαν μόλις 5 και ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει ακόμη κανένα νέο για την ανανέωση του Punto όταν το νέο Panda πήρε παράταση για το 2020.

Η Fiat κινείται με το 500άρακι που έκλεισε πλέον 11 χρόνια παρουσίας και με τις παραλλαγές των 500X και 500L και δίχως να υπάρχει κάποιο φρέσκο μοντέλο στην γκάμα. Δικαιολογημένα αναλυτές εκτιμούν πως οι πωλήσεις της Fiat θα πέσουν αισθητά για φέτος και του χρόνου, μέχρι να αρχίσουν να ανακάμπτουν το 2020, όταν θα εμφανιστούν τα νέα Panda και 500.

Σε μερικές μέρες ο Marchionne θα ανακοινώσει (ίσως για τελευταία φορά αφού θα συνταξιοδοτηθεί) το πλάνο της Fiat για την περίοδο 2018-2022 και ελπίζουμε να υπάρχει ένα υλοποιήσιμο πλάνο ώστε η ιστορική Fiat να πάρει ξανά μπροστά και να μπει στην τροχιά που της αξίζει. Ακόμη και αν αυτό γίνει μέσα από τις πωλήσεις 50.000-80.000 ηλεκτρικών 500 ή νέων SUV, όπως φημολογείται.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!