NEA

Porsche: Αναβίωση για την επική 356 Number One

Φέτος η γερμανική φίρμα γιορτάζει τα 70 χρόνια λειτουργίας της και αποφάσισε να το γιορτάσει ξαναφτιάχνοντας το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της.

Στην περίπτωση που δεν το ξέρετε το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από την γραμμή παραγωγής της Porsche ήταν ένα Model 356 το 1948 και ονομαζόταν “No. 1 Show Car”. Μόνο για να κατασκευαστεί το αλουμινένιο αμάξωμα χρειάστηκαν δύο μήνες και την επίβλεψη είχε αναλάβει ο Friedrich Weber. Το αρχέτυπο αυτοκίνητο χάθηκε στην πορεία του χρόνου και για αυτό οι ιθύνοντες της Porsche αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα πιστό (όσο ήταν δυνατόν) αντίγραφο.

Εδώ οι μηχανικοί χρειάστηκαν συνολικά 8 μήνες για να ολοκληρώσουν την ρέπλικα που βλέπετε, ακριβώς βαμμένη στο κλασικό γαλάζιο και με δερμάτινο σαλόνι, αυτή η σύγχρονη 356 πήρε πάνω από 8 μήνες για να ολοκληρωθεί από τους μηχανικούς του Porsche Museum. Η δουλειά ξεκίνησε από τρισδιάστατες εικόνες και κάποια ορίτζιναλ σχέδια από το αυτοκίνητο του 1948, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για την δημιουργία ενός 3D καλουπιού από αφρό.

Η ρέπλικα θα παρουσιασθεί στις 8 Ιουνίου σε ειδική τελετή στο Porsche Museum, στις 12-15 Ιουνίου στο Goodwood Festival, αργότερα στο Βανκούβερ και σε διάφορα άλλα μέρη του κόσμου με τελικό προορισμό το Laguna Seca Porsche Rennsport Reunion τέλη Σεπτεμβρίου. Φυσικά η ρέπλικα θα επιστρέψει στο μουσείο της Porsche όπου θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!