NEASMS

Με νέες GTV και 8C η Alfa Romeo – Στην παραγωγή η Maserati Alfieri

Ο Sergio Marchionne εξήγγειλε τα πλάνα για την Alfa Romeo και την Maserati στα επόμενα πέντε χρόνια. Τέλος το diesel από το 2021, περισσότερες plug-in υβριδικές και e-boost εκδόσεις.

Μέχρι το 2022 θα υπάρξουν 7 νέα λανσαρίσματα και 6 plug-in υβριδικές εκδόσεις. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα μέχρι το 2022 θεωρητικά θα έχει προστεθεί η νέα γενιά της Giulietta καθώς και ένα κόμπακτ SUV με σπορ καταβολές. Θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αγορά της Κίνας.

Η Alfa Romeo θα τερματίσει τις diesel εκδόσεις οι οποίες θα αντικατασταθούν από υβριδικές (hybrid), e-booster (με+25% μεγαλύτερη ισχύ και μηδενικό turbo lag) και PHEV (plug-in hybrid με ηλεκτρική αυτονομία >50 χλμ.).

Η 8C θα είναι ένα supercar με ελαφρύ αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, κινητήρα στο κέντρο, ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, και ισχύ πάνω από 700 ίππους με 0-100 κάτω από τα 3 δευτερόλεπτα.

Και η GTV η οποία θα είναι ένα πιο προσιτό σπορ κουπέ, με τέσσερις θέσεις, τετρακίνηση και ισχύ που θα βρίσκεται στα 600+ άλογα με e-boost. Στο πρόγραμμα της εταιρίας προβλέπονται και δύο νέα SUV, ένα πάνω και ένα κάτω από την Stelvio ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιο σεντάν με μεγάλο μεταξόνιο για την αγορά της Κίνας.

Η Maserati θα αποκτήσει ένα μεσαίο κουπέ κάτω από την Levante, ενώ θα υπάρξει νέα γενιά Ghibli καθώς και νέα Quattroporte. Μέχρι το 2022 θα έχει μπει στην παραγωγή η σαγηνευτική Alfieri σε κουπέ και κάμπριο έκδοση που θα έχει τελική στα 300+ χλμ./ώρα και 0-100 κάτω από τα 2 δευτερόλεπτα.

Οι τελευταίες επιδόσεις θα αφορούν στην plug-in υβριδική έκδοση με τετρακίνηση E-AWD (προφανώς με ηλεκτροκινητήρα μπροστά όπως στην επερχόμενη Alfa 8C). Για να δούμε τι από όλα αυτά θα υλοποιηθεί.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!