NEA

Τέλος το diesel και για το Toyota RAV4

Η ιαπωνική εταιρία συνεχίζει να καταργεί τις diesel εκδόσεις από σχεδόν όλη την γκάμα της, ακόμη και από το μεσαίο της SUV.

«Η άποψη μου είναι πως καμία εταιρία στο εξής δεν πρόκειται να λανσάρει άλλο ολοκαίνουργιο πετρελαιοκίνητο όχημα» είχε δηλώσει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota, o Didier Leroy. Όπως και να έχει, η Toyota τερματίζει την παραγωγή του RAV4 (ουσιαστικά υπάρχει ένα προβλεπόμενο στοκ ντίζελ απόθεμα) και προχωρά προς τη νέα γενιά. Η οποία θα βασίζεται στη πλατφόρμα TNGA και έχει μόνο εκδόσεις βενζίνης, συγκεκριμένα την δίλιτρη και την υβριδική των 2,5 λίτρων.

Από πέρυσι η Toyota έχει διακόψει σε αρκετές αγορές της Ευρώπης την παραγωγή του diesel Auris, το C-HR δεν είχε ποτέ τέτοια έκδοση και τα μόνο που έχουν απομείνει με πετρελαιοκινητήρα είναι τα μεγάλα οχήματα (Verso MPV, Land Cruiser, Hilux κ.α.). Θέμα χρόνου πότε θα τερματιστεί η ντίζελ έκδοση και του Yaris. Πάντως, ο ελληνικός τιμοκατάλογος περιλαμβάνει προς το παρόν ακόμη αρκετές diesel εκδόσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!