NEA

Το Audi e-tron θα έχει κάμερες αντί για καθρέπτες!

Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο ευρείας παραγωγής που στην θέση των εξωτερικών καθρεπτών θα υπάρχουν κάμερες…

Ο οδηγός θα μπορεί να βλέπει τι γίνεται πίσω του από οθόνες OLED που θα είναι τοποθετημένες ανάμεσα στην πόρτα και στον πίνακα οργάνων. Το πλεονέκτημα έγκειται στις διαφορετικές γωνίες θέασης, στον αυτοκινητόδρομο, στις στροφές και στο παρκάρισμα μεταβάλλοντας το εύρος κάλυψης.
Επιπρόσθετα οι ειδικοί της Audi έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.000 ώρες δοκιμών στο αεροδυναμικό τούνελ για να εκμεταλλευθούν με τον καλύτερο τρόπο το μικρότερο μέγεθος των εξωτερικών «καθρεπτών» σε συνδυασμό με το κλειστό μπροστινό μέρος (όπως ισχύει σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα).

Εδώ να πούμε πως οι καθρέπτες/κάμερες θα είναι προαιρετικοί όταν ο αεροδυναμικός συντελεστής του e-Tron (0,28) δεν ακούγεται και τόσο σπουδαίος. Η Audi, πάντως, κάνει λόγο για βελτίωση και της αυτονομίας μέσω της αεροδυναμικής και πολλών άλλων αλλαγών (όπως λάστιχα 255/55 μειωμένης αντίστασης κύλισης) για αυτονομίας στα 400 χλμ. κατά το νέο κύκλο WLTP.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!