ΑΓΩΝΕΣ

Να πως βλέπει η McLaren τα μονοθέσια του μέλλοντος

Πρόκειται για την X2 που αποτελεί μία εξέλιξη της MP4-X που είχαν παρουσιάσει οι Βρετανοί πριν από τρία χρόνια.

Το πρωτάθλημα της F1 έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον φέτος και ανυπομονούμε να δούμε τι θα γίνει στον Καναδά όπου όλα είναι πιθανά. Η Liberty έχει δώσει μια νέα προοπτική στο σπορ και αναζητά τρόπους για να το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον. Και σίγουρα θα βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα της McLaren με την καροτί βαφή.

Στην X2 την προσοχή τραβούν οι καλυμμένοι τροχοί (που είναι και πιο μεγάλοι), όπως και η καλύπτρα του κόκπιτ που θυμίζει μαχητικό τζετ. Το concept περιλαμβάνει διασύνδεση του οδηγού με τους επικεφαλής και τους μηχανικούς της ομάδας, όταν το κράνος του θα του προσφέρει όταν το θελήσει μία περιμετρική εικόνα 360 μοιρών γύρω από το μονοθέσιό του.

Προς τα πίσω την θέα θα απεικονίζουν κάμερες και όχι καθρέπτες, ενώ το μονοθέσιο θα μπορεί να «διαβάζει» την εγκεφαλική ροή του οδηγού και οι άνθρωποι στα pits θα μπορούν να διαπιστώνουν π.χ. την κόπωση του οδηγού και το πόσο επηρεάζει την κόπωσή του. Οι Βρετανοί πάνε την βαλίτσα ακόμη πιο μακριά στο μέλλον υποθέτοντας πως ο χειρισμός του μονοθεσίου θα γίνεται μόνο με την σκέψη (ξανά σκεπάστε με, δεν θέλω να ξυπνήσω! 😊).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button