NEA

Taycan θα ονομάζεται η πρώτη ηλεκτρική Porsche

H ονομασία αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της μάρκας και προέρχεται από ένα νεαρό ζωηρό άλογο…

Ακόμη και αν σας θυμίζει κάτι από Ferrari ή Mustang, αυτή είναι η ονομασία που αποφάσισε να χρησιμοποιεί η Porsche για την ηλεκτρική Mission Ε που ξέραμε έως τώρα. Η Taycan θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση στους 600 ίππου, με 0-100 σε λιγότερο από 3,5 δλ. και 0-200 σε κάτω από 12 δεύτερα. Όσο για την αυτονομία, με βάση τον κύκλο NEDC θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, ενώ όπως διευκρινίζει η εταιρεία «…πολλαπλές γρήγορες εκκινήσεις θα είναι εφικτές».

Η Porsche αναφέρει πως διπλασίασε τις επενδύσεις της για την ηλεκτροκίνηση έως το 2022 στα 6,0 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατομμύρια αναλογούν στην εξέλιξη της Taycan και των διαφόρων παραλλαγών της. Ένα δισεκατομμύριο αναλογεί στον εξηλεκτρισμό της υπάρχουσας γκάμας, περίπου 700 εκατομμύρια στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών (smart mobility, υποδομές φόρτισης κ.λπ.) και αρκετές εκατοντάδες εκατομμυρίων στο εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της εταιρείας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!