NEASMS

Μόνο ως ηλεκτρικό θα πωλείται στο εξής το Kia Soul

Το ηλεκτρικό Soul έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία των ιθυνόντων της εταιρίας οδηγώντας τους στην διακοπή της διάθεσης των συμβατικών του εκδόσεων…

Πέρυσι πωλήθηκαν συνολικά περίπου 12.000 Soul όταν τα 5.400 από αυτά ήταν ηλεκτρικές εκδόσεις. Η μεγαλύτερη αγορά για το Soul EV ήταν της Γερμανίας (τουλάχιστον 3.000 μονάδες πωλήθηκαν εκεί) και μόνο στο πρώτο πεντάμηνο τα νούμερα ήταν στα 1.900 αυτοκίνητα ξεπερνώντας ακόμη και το BMW i3. To συμβατικό Soul θα συνεχίσει να πωλείται με τον βενζινοκινητήρα 1.0 T-GDi σε άλλες αγορές εκτός Ευρώπης.

 Η πορεία του Soul EV αναμένεται να πάει ακόμη καλύτερα με την έλευση της νέας γενιάς (η οποία θα έχει την διάταξη και την πλατφόρμα του Hyundai Kona EV). Το τρέχον Soul EV έχει μπαταρία 30 kWh όταν το νέο θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα στην έκδοση των 64 kWh (θα υπάρχει και βασική 39,2 kWh). Η Kia σκοπεύει μέχρι το 2025 να έχει λανσάρει 14 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το νέο Niro EV.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!