NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα Tesla Roadster με ρουκέτες!

Τι μπορεί να δώσει περισσότερη επιτάχυνση σε ένα ήδη ταχύτητα ηλεκτρικό όχημα; O Elon Musk δίνει μια νέα διάσταση στο πολλά υποσχόμενο Roadster της Τesla.

Ο ιδρυτής της Tesla έβαλε φωτιά στο Twitter με μια δήλωσή του αναφορικά με το νέο μοντέλο της εταιρίας. Λιτά αλλά ξεκάθαρα, ανέφερε τα παρακάτω. «Το προαιρετικό πακέτο SpaceX για το νέο Tesla Roadster θα περιλαμβάνει 10 μικρούς προωθητήρες πυραύλων τοποθετημένους διακριτικά γύρω από το αυτοκίνητο. Αυτοί οι πύραυλοκινητήρες θα βελτιώνουν δραματικά την επιτάχυνση, την τελική ταχύτητα, το φρενάρισμα και τη δυνατότητα του αυτοκινήτου να στρίβει. Ίσως να επιτρέψουν στο Tesla και να πετάξει…»

Στην παρούσα φάση κανείς μπορεί να γνωρίζει αν ο Elon Musk έκανε πλάκα ή μιλούσε σοβαρά. Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει πολλά στη ζωή του. Πράγματα που για άλλους αγγίζουν τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ως εκ τούτου, υπήρξε κόσμος που έσπευσε να σχεδιάσει μία εικόνα του πως θα μπορούσε να είναι ένα Roadster με το εν λόγω πακέτο SpaceX. Αναφορικά με τους προωθητήρες, θα είναι προφανώς παράλογο να χρησιμοποιούν στερεά ή υγρά καύσιμα πυραύλων! Λογικά, μιλάμε για ακροφύσια που μπορούν να εκτοξεύουν αέρα σε πολύ υψηλή πίεση, αποθηκευμένο σε ειδικές δεξαμενές, οι οποίες ανατροφοδοτούνται μέσω μίας ηλεκτρικής αντλίας, που θα μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο το όχημα.

Τώρα το αν θα προχωρήσει κάτι τέτοιο, μένει να το δούμε. Το Tesla Roadster αναμένεται να κυκλοφορήσει του χρόνου, δύσκολα όμως θα λανσαριστεί με το συγκεκριμένο πακέτο. Πόσο μάλλον να πετάει κιόλας…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!