NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποια είναι η πιο δυναμικά ανερχόμενη κατηγορία αυτοκινήτων;

Η κυριαρχία των SUV στην ευρωπαϊκή αγορά είναι, νομίζουμε, ξεκάθαρη εδώ και πολύ καιρό. Ειδικά όμως για τα μικρά SUV, η ανάπτυξη που γνωρίζουν είναι πραγματικά τεράστια.

Σύμφωνα με μία ανάλυση της εταιρίας LMC Automotive, μέσα στο τρέχον έτος θα διατεθούν 1.8 εκ. μικρά SUV στις αγορές της γηραιάς ηπείρου, αριθμός μεγαλύτερος κατά 400.000 οχήματα σε σχέση με το 2017. Οι επιλογές μάλιστα για το κοινό ολοένα και πληθαίνουν, με νέα μοντέλα όπως τα VW T-Roc, Citroen C3 Aircross, Opel Crossland X, Hyundai Kona και Kia Stonic να προστίθενται συνεχώς στη λίστα. Συνολικά, υπολογίζεται μία εμπορική άνοδος της τάξης του 40% μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι κατηγορίες των supermini και μικρομεσαίων οχημάτων, αφού πρακτικά τα μικρά SUV αποτελούν το alter ego τους, με βάση τις διαστάσεις και τις μεταφορικές δυνατότητες που προσφέρουν. Στους χαμένους, ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπολογίζετε τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η συγκεκριμένη μόδα εξασφαλίζει σαφώς μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους ανά μονάδα, σε σχέση με ένα απλό supermini. Στην Ευρώπη μία μέση τιμή των μικρών SUV είναι 23.386 ευρώ, όταν η αντίστοιχη των supermini αγγίζει τα 17.317 ευρώ.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί, ότι κατά κανόνα αυτές οι προτάσεις συνδυάζονται με σύγχρονους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης. Μόλις το 33% των αγοραστών επιλέγει πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Ακόμα μικρότερο είναι το ποσοστό των 4Χ4, μόλις 12%, αφού συνειδητά οι ιδιοκτήτες τους τα παίρνουν για τις αστικές τους μετακινήσεις και όχι για να γυρνάνε στα βουνά…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!