NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το 2020 το επόμενο Nissan Qashqai

H Nissan υπολογίζει πως σε δύο χρόνια από σήμερα θα λανσάρει την τρίτη γενιά του δημοφιλούς της SUV, το οποίο θα προσφέρεται και ως υβριδικό.

Μετρώντας ήδη 5 χρόνια στην αγορά, η δεύτερη γενιά του Qashqai ετοιμάζεται σιγά σιγά να δώσει τη θέση της στην επόμενη. Σε αυτή τη φάση η εταιρία ασχολείται με τη νέα πλατφόρμα επάνω στην οποία θα στήσει το τρίτο κατά σειρά Qashqai. Αυτή θα πρέπει να υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση, καθώς το μοντέλο πέρα από τις συμβατικές του εκδόσεις θα έχει τόσο υβριδικές, όσο και plug-in υβριδικές διαμορφώσεις. Πιθανά αυτή θα αποτελεί μία εξέλιξη της CMF του ομίλου Renault-Nissan, ικανή να υποστηρίξει όλα όσα η εταιρία υπολογίζει να προσθέσει στο δημοφιλές της SUV.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο έλευσης μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, φωνές από το εσωτερικό της εταιρίας αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό. Η πρόθεση για ένα ηλεκτρικό SUV υπάρχει, θα απαιτηθεί όμως χρόνος και κόστος που δεν υπάρχει διαθέσιμο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ponz Pandikuthira, αντιπρόεδρο σχεδιασμού παραγωγής για την Ευρώπη, «Όταν αναπτύσσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την αρχή για να είναι ηλεκτρικό, κάνεις θεμελιώδεις διαφορετικές επιλογές για να δημιουργήσεις ένα πιο αποδοτικό ηλεκτρικό όχημα. Αν πάρουμε ένα Qashqai και το κάνουμε ηλεκτρικό, που μπορούμε, θα εισέλθουν συμβιβασμοί. Ποτέ δεν θα γίνει ένα αποδοτικό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ακόμα κι αν ήταν υβριδικό, ούτε και θα ήταν το καλύτερο ηλεκτρικό όχημα».

Όσο για την plug-in υβριδική έκδοση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Nissan να αντλήσει τεχνογνωσία και από το Outlander PHEV της Mitsubishi, καθώς πλέον ανήκει και αυτή στον ίδιο όμιλο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!