NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Honda Civic Type-R, νέο ρεκόρ στο Spa [vid]

Σε μία κίνηση που κοντεύει να γίνει πλέον συνήθεια, το Type-R γυρνάει διάφορες πίστες και κατακτά τα ρεκόρ ταχύτερου γύρου για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η διάσημη πίστα του Spa-Francoshamps, όπου η ομάδα της Honda βρέθηκε στα τέλη Μαΐου για το σχετικό εγχείρημα. Πράγματι, στις 28/5, με καλές καιρικές συνθήκες και με οδηγό το Bertrand Baguette, ένα Civic Type-R «μαμά», χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς βελτίωση σε σχέση με τα αυτοκίνητα παραγωγής, κατάφερε να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ γύρου για προσθιοκίνητο όχημα.

Όπως θα δείτε και στο video που μόλις δημοσιοποίησε η Honda, τα χρονόμετρα σταμάτησαν στα 2:53.72 λεπτά, χρόνος εξαιρετικός αν αναλογιστεί κανείς την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου και το γεγονός ότι δεν φέρει αγωνιστικά ελαστικά και αναρτήσεις. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε θέσει το προηγούμενο Civic Typer-R, το 2016, όντας ταχύτερο κατά 3+ δευτερόλεπτα στο γύρο. Πατήστε λοιπόν το play για να δείτε από τη θέση του οδηγού την όλη προσπάθεια του Baguette.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!