NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μία Bentley Bentayga για ρεκόρ στο Pikes Peak

Μετά από το VW I.D. Pikes Peak, που αναμένεται να αποτελέσει το απόλυτο αγωνιστικό στη διάσημη ανάβαση, έρχεται και η Bentley να καταθέσει τα διαπιστευτήριά της.

Ο λόγος για το πολυτελές SUV της φίρμας, τη Bentayga, με την οποία η βρετανική εταιρία θα επιχειρήσει να κατακτήσει το ρεκόρ του ταχύτερου SUV παραγωγής. Για το σκοπό αυτό, επιστρατεύτηκε ένας παλιός γνώριμος του Pikes Peak, ο Rhys Millen, για να βρεθεί πίσω από το κάθισμα του οδηγού.

Αναφορικά με το ίδιο το αυτοκίνητο, θα φέρει ορισμένες αλλαγές αλλά όχι τέτοιες που να το κάνουν να ξεφεύγει από τις συμβατικές εκδόσεις δρόμου. Πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι της εταιρίας θα το εφοδιάσουν με ένα roll cage, για λόγους ασφαλείας, σύστημα πυρόσβεσης και αγωνιστικά καθίσματα. Αντίστοιχα, θα ξηλώσουν οτιδήποτε περιττό, ώστε να εξοικονομήσουν περίπου 300 κιλά από το συνολικό βάρος, βελτιώνοντας έτσι τις επιδόσεις.

Ο W12 κινητήρας δεν θα δεχτεί καμία βελτίωση, παραμένοντας στους 600 ίππους. Αντίστοιχα «μαμά» θα είναι και η αερανάρτηση, με την ενεργή πίσω αντιστρεπτική. Η εξάτμιση θα είναι της Akrapovic, ενώ το αμάξωμα θα φέρει αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα από την επίσημη λίστα του αυτοκινήτου. Τέλος, τα ελαστικά δεν θα είναι παραγωγής αλλά αγωνιστικά, για ευνόητους λόγους.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!