NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βράβευση της VW ως ο πιο καινοτόμος μεγάλος κατασκευαστής

Στα πλαίσια του θεσμού “Automotive Innovations Awards” η VW αναδείχθηκε Για 3η συνεχόμενη χρονιά ως ο πιο καινοτόμος μεγάλος κατασκευαστής στον κόσμο.

Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι ετήσιος, εγνωσμένου κύρους, και συνδιοργανώνεται από το “Center of Automotive Management” και την εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers. Οι νικητές προκύπτουν μετά από μία εξειδικευμένη έρευνα, που διεξάγεται σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτή επεξεργάζεται στοιχεία σε βάθος επταετίας και αναλύει τόσο το προφίλ των καινοτομιών που έχουν παρουσιαστεί στην κάθε αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και τις τεχνολογικές τάσεις που παρουσιάζει αυτή για το μέλλον.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, η Volkswagen παρουσίασε 62 διαφορετικές καινοτομίες. Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι αντιπροσωπεύει το 26% του συνόλου των καινοτομιών που παρουσίασαν όλοι οι κύριοι κατασκευαστές. Με απλά λόγια, μία στις τέσσερις σημαντικές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν πέρυσι προερχόταν από τη Volkswagen! Παράλληλα, η γερμανική εταιρία βραβεύτηκε στις επί μέρους κατηγορίες εναλλακτικών κινητήριων συστημάτων, τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης και ασφάλειας και συμβατικών κινητήριων συστημάτων.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τον κινητήρα του Golf 1.5 TSI EVO ACT 130PS ο οποίος διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των 2 από τους τέσσερις κυλίνδρους, εξοικονομώντας καύσιμο σε συνθήκες χαμηλού φορτίου. Αντίστοιχα για το τρικύλινδρο σύνολο του up! GTI, που φέρει τετραοδικό καταλύτη και φίλτρο κυψελοειδούς δομής για αποδοτική κατακράτηση μικροσωματιδίων. Τέλος, μνημονεύτηκε και ο σχεδιασμός του Arteon, ως ένα ευρύχωρο και ταυτόχρονα κομψό τετράθυρο κουπέ στο άνω σκέλος της μεσαίας κατηγορίας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!