NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Audi-Hyundai στις κυψέλες καυσίμων

Σε μία ενδιαφέρουσα συνεργασία προσανατολίζονται οι δύο κατασκευαστές, επενδύοντας από κοινού στο μέλλον της αυτοκίνησης, στην τεχνολογία fuel cell.

Αυτή, μάλιστα, δεν θα περιοριστεί στις δύο εταιρίες αλλά θα έχει προεκτάσεις και στους ομίλους που ανήκουν, ωφελώντας τόσο τον όμιλο VW, όσο και την Kia. Η σύμπραξη των Audi και Hyundai θα αξιοποιήσει τις συλλογικές δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου, με απώτερο σκοπό να ενδυναμώσει την παρουσία τους στην αγορά των FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle).

Αναφορικά με την Audi, είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της τεχνολογίας των κυψελών καυσίμου σε όλο τον όμιλο VW. Η πρόσβασή της στην τεχνογνωσία μοντέλων όπως το ix35 Fuel Cell SUV αλλά και ο διάδοχός του, Nexo, θα δώσει ώθηση στην πορεία των ερευνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hyundai εγκαινίασε πέρυσι μία σύγχρονη μονάδα στο Chungju της Νότιας Κορέας, με δυνατότητα παραγωγής 3.000 ολοκληρωμένων συστημάτων κυψελών καυσίμου ετησίως. Ανάλογα μάλιστα με τη ζήτηση, ο ρυθμός παραγωγής μπορεί να πολλαπλασιαστεί.

Από την πλευρά της Hyundai, υποστηρίζουν ότι αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει μοχλό για την αύξηση της ζήτησης μοντέλων όπως το ix35 Fuel Cell, μειώνοντας παράλληλα το κόστος R&D και προχωρώντας με πιο γοργά βήματα σε θέματα έρευνας και εξέλιξης. Έμμεσα, οι δύο εταιρίες προσβλέπουν και στις μελλοντικές νόρμες περί εκπομπών ρύπων, οι οποίες θα αναγκάσουν όλη την αυτοκινητοβιομηχανία να στραφεί προς μία μορφή ηλεκτροκίνησης. Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου είναι από τις πιο πράσινες και πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες, αφού πρακτικά καταναλώνει υδρογόνο, το οποίο αντιδρά χημικά με το οξυγόνο του αέρα, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια και νερό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!