ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η μεγαλύτερη δημοπρασία ιστορικών Ford [vid]

H μεγαλύτερη συλλογή παλαιών μοντέλων Ford, με περισσότερα από 220 οχήματα, από τις αρχές του 20ού αιώνα, βγαίνει σήμερα στο σφυρί.

Μιλάμε για τη συλλογή του Piet Den Hartogh, η οποία μάλιστα μπήκε και στο βιβλίο Guinness το 2002. Επρόκειτο για έναν Ολλανδό, μανιώδη συλλέκτη αυτοκινήτων Ford, που συγκέντρωνε κάθε λογής όχημα, ποτέ όμως κάτι ίδιο με αυτά που ήδη είχε. Από τα πρώτα Ford Model A και Model T, μέχρι τα V8 της εποχής της ποτοαπαγόρευσης, η συλλογή αυτή διέθετε εξαιρετικά κομμάτια, σε άψογη αισθητική κατάσταση. Μάλιστα, λειτουργούσε και ως μουσείο, μέχρι το 2016 όπου και έκλεισε.

Όπως φαίνεται, μετά το θάνατο του ιδίου, τα παιδιά του δεν επιθυμούν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να συντηρήσουν μία τέτοια συλλογή. Έτσι, σήμερα, 23 Ιουνίου, όλα αυτά τα αυτοκίνητα θα βγούνε σε δημοπρασία. Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί συλλέκτες που θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να συμπληρώσουν τις συλλογές τους με εκείνα τα κομμάτια που τους έλλειπαν, θα ήταν όμως πραγματικά ωραίο να βρισκόταν κάποιος να την πάρει ως έχει, ώστε να μην σπάσει. Μία βόλτα σε αυτή, μέσω του σχετικού video, θα σας δώσει μία γεύση περί τίνος πρόκειται.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!