NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Hyundai/ Kia κορυφαίες εταιρίες σε αξιοπιστία

Η γνωστή έρευνα της JD Power για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων που πωλούνται στις ΗΠΑ, έδωσε τις πρώτες θέσεις στις εταιρίες του κορεατικού ομίλου.

Η συγκεκριμένη έρευνα αξιοπιστίας είναι ίσως η πιο γνωστή, αντικειμενική και με το μεγαλύτερο δείγμα οχημάτων που υπάρχει στον πλανήτη. Κάθε χρόνο επεξεργάζεται εκατομμύρια στοιχεία, χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους ώστε να καταλήξει στις φίρμες με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία. Η ανάλυση της JD Power για το 2018 έφερε στις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης τις ισάριθμες εταιρίες του ομίλου Hyundai, με πρώτη τη Genesis (τη μάρκα πολυτελείας του ομίλου), δεύτερη την Kia και τρίτη τη Hyundai.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Genesis σημείωσε μόλις 68 προβλήματα/ 100 αυτοκίνητα. Η Kia είχε 72 προβλήματα ενώ η Hyundai 74. Για όσους τώρα περιμένουν στην τέταρτη θέση να βρίσκεται η Toyota, μία ακόμα εταιρία με παραδοσιακά αξιόπιστα μοντέλα, πλανώνται πλάνην οικτράν. Με 79 βλάβες/ 100 οχήματα ακολουθεί η Porsche, ενώ μετά μπαίνουν στο παιχνίδι οι αμερικάνοι κατασκευαστές, Ford, Chevrolet και Lincoln. Η Toyota βρίσκεται στη 19η θέση (!) με 96 βλάβες, κάτω μάλιστα και από το μέσο όρο των 93 βλαβών! Για την ιστορία, στις τελευταίες θέσεις τερμάτισαν δύο Βρετανοί κατασκευαστές, οι Jaguar και Land Rover. Συνήθως τελευταία τα προηγούμενα χρόνια ερχόταν η Fiat, φέτος όμως δεν μπήκε στην κατάταξη, καθώς λόγω μειωμένων πωλήσεων δεν μπορούσε να εξασφαλίσει αρκετό δείγμα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!