NEASMS

Η Lamborghini Miura SVR είναι μια και μοναδική [vid]

Με την περιποίηση του Polo Storico, του τμήματος αναπαλαίωσης της Lamborghini, η one-off Miura SVR αναγεννιέται για ακόμη μία φορά!

Αυτή η υπέροχη Lamborghini που βλέπετε με αριθμό πλαισίου 3781 βασίζεται σε μία Miura S του 1968. Δύο χρόνια αργότερα ο θρυλικός δοκιμαστής Bob Wallace είχε ως στόχο να δημιουργήσει την απόλυτη Miura. Έτσι προέκυψε η P400 Jota που καταστράφηκε σε έναν αγώνα το 1971, αλλά αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την Miura SVR που βασίστηκε στην Miura S που προαναφέραμε.

Μέχρι το 1974 η Miura S είχε αλλάξει οκτώ ιδιοκτήτες για να την αποκτήσει ο Heinz Straber, ο οποίος την μετέφερε στην Sant’Agata. Μέσα σε 18 μήνες η Miura S μετατράπηκε στη μία και μοναδικά SVR. Το 1976 το αυτοκίνητο πωλήθηκε στον Ιάπωνα Hiromitsu Ito όπου αποτέλεσε πηγή για την σειρά κόμικ Circuit Wolf και την εταιρία παιχνιδιών Kyosho που παρήγαγε σε κλίμακα 1/18 την εκπληκτική αυτή Miura.

Αξιοσημείωτο είναι πως από το 1966 έως το 1972 έχουν κατασκευαστεί συνολικά μόλις 763 αυτοκίνητο Miura. H αρχική Miura S είχε πράσινο χρώμα και μαύρο σαλόνι. Στην τελευταία της αναπαλαίωση ο Paolo Gabrielli, διευθυντής της Polo Storico, αναφέρει πως σε 19 μήνες φρόντισαν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούσαν. Το αρχικό φύλλο παραγωγής του 1974 δεν βοήθησε και πολύ αλλά όλα έγιναν βάσει των προδιαγραφών εκείνης της εποχής. Οι προσθήκες που έγιναν ήταν ζώνες τεσσάρων σημείων, αγωνιστικά καθίσματα και κλωβός ασφαλείας μετά από επιθυμία του πελάτη ώστε το αυτοκίνητο να συμμετάσχει σε αγώνες επίδειξης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!