NEASMS

Koenigsegg: Στα σκαριά ο διάδοχος του Agera RS!

Τον Μάρτιο στο σαλόνι της Γενεύης θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα το νέο supercar των Σουηδών…

Δεν γνωρίζουμε αν η σουηδική εταιρία έχει βάλει ως στόχο κάτι ψηλότερα από το ρεκόρ ταχύτητας του Agera RS. Άλλωστε τα 457,94 χλμ./ώρα είναι μία ασύλληπτη ταχύτητα για όχημα που ακουμπά στο έδαφος, αλλά οι φήμες εξακολουθούν να υπάρχουν για σπάσιμο των 300 μιλίων/ώρα (ή των 482 χλμ./ώρα αν προτιμάτε). Πάντως, ο διάδοχος του Agera RS λογικά θα είναι κάτι τις πιο γρήγορος και θα μάθουμε περισσότερα με τον καιρό.

Προς το παρόν η σουηδική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα ένα σκίτσο με την ονομασία να την διατηρεί μυστική. Πάντως, ο Christian von Koenigsegg έχει ήδη αναφέρει στο βρετανικό TopGear πως θα υπάρχει μια μικρή αύξηση της ισχύος (κατά 20-30 άλογα) με παράλληλη μείωση βάρους (περίπου 20 κιλών).

Προφανώς, μίλησε για μία αναβαθμισμένη εκδοχή του πεντάλιτρου biturbo V8 που με όριο στροφών έως τις 8.800. Εννοείται πως θα υπάρχει σούπερ αεροδυναμική ενώ το πιθανότερο είναι πως ο V8 θα συνδυάζεται με συμβατικό κιβώτιο και δεν θα έχει την υβριδοποίηση του Regera (με την σοφιστικέ μετάδοση Direct Drive).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!