NEA

Θα εξαγοράσει η Hyundai την FCA;

Οι φήμες αρχίζουν να αναζωπυρώνονται ξανά μιας και ο ίδιος ο CEO της Hyundai δήλωσε στην “Αsia Times” πως έχει σκοπό στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ομίλου.

Μάλιστα ο Chung Mong-Koo είπε μεταξύ άλλων πως θα περιμένει τόσο όσο χρειάζεται ή κρίνει πως η μετοχή της Fiat-Chrysler θα έχει πέσει σε δελεαστικά επίπεδα. Μάλιστα η απόκτηση της FCA από την Hyundai αναμένεται να γίνει πριν αποχωρήσει το 2019 ο Marchionne.

Μια επερχόμενο (όπως όλα δείχνουν) εξαγορά θα δημιουργήσει έναν όμιλο που θα φτάνει τις 11,5 εκατομμύρια πωλήσεις τον χρόνο ξεπερνώντας ακόμη και τον Renault-Nissan-Mitsubishi.

Επίσης θα αποδειχθεί σωτήρια για την Fiat που θα την βοηθήσει να ξεκολλήσει από την λογική μιας μονοδιάστατης γκάμας πάνω στο 500, αλλά και να μπει στην αγορά των ΗΠΑ αφού τα Fiat θα μπορούσαν να φτιάχνονται στην Κορέα και να αποφύγουν μια πιθανή φορολόγησης από τον Trump (σε ότι αφορά τα made in Europe αυτοκίνητα).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Ηθελα να ξέρω τι γνώμη έχουν οι ιταλοί για τον Marchione ??
    Επί εποχής του νομίζω ότι το FCA μπήκε στο χρηματιστήριο , με αποτέλεσμα να χαθεί η έννοια της ιδιοκτησίας, αφού πλέον κουμάντο κάνουν οι μέτοχοι….μελλοντικά μπορεί να είναι και οι κορεάτες.
    H jeep από αμερικανικο brand ‘εγινε ιταλικό και μελλοντικά κορεάτικο ?? Η Alfa Romeo, κορεάτικο Brand???
    Αυτό που είχε πει κάποτε ο FORD ότι η Αμερική πρέπει να προσέξει γιατί θα έρθει εποχή που θα αγοράζει από τους “εχθρούς” της έχει γίνει πλέον πραγματικότητα.
    προσωπικά μου αρέσει ο πλουραλισμός. Με ευχαριστεί ιδιαίτερα όταν υπάρχουν πολλοί διαφορετική κατασκευαστές δίνοντας σε εμάς περισσότερες επιλογές αγοράς. Δεν μου αρέσει όμως αυτό που κάνει το marketing και η ελεύθερη αγορά που προσπαθεί να σε πείσει να πάρεις αμερικάνικο αυτοκίνητο που είναι πλέον ιταλικό, ή σουηδικό που είναι πλέον κινέζικο, η ιαπωνικό που είναι γαλλικό…Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα της κάθε εταιρείας. Οπότε το βάρος της επιλογής πέφτει στο διάβασμα, στην σωστή ενημέρωση από την πλευρά του αγοραστή για να ενημερωθεί τί “σόι” είναι το αυτοκίνητο που αγοράζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!