ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το χλοοκοπτικό της Honda στοχεύει στα 241 χλμ./ώρα!

Δεν ξέρουμε αν προφταίνει να αγγίξει έστω το γκαζόν με τέτοια ταχύτητα, το σίγουρο όμως είναι πως δεν υπάρχει τίποτα γρηγορότερο στον πλανήτη για κήπους…

Ο λόγος για το Mean Mower V2, τη δεύτερη έκδοση του περιβόητου χορτοκοπτικού της ιαπωνικής εταιρίας. Το συγκεκριμένο, βέβαια, μικρή επαφή έχει με τη χλωρίδα, αφού εξελίσσεται σε συνεργασία με την Team Dynamics, την εταιρία με την οποία συνεργάζεται η Honda στο BTCC (British Touring Car Championship). Σύμφωνα με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την εξέλιξη της εν λόγω μηχανής, η δεύτερη γενιά του Mean Mower βρίσκεται πλέον σε άλλο επίπεδο, χάρη στη χρήση σχεδιασμού CAD, πιο εξελιγμένων υλικών και 3D printing.

Αντίστοιχα και ο κινητήρας που φέρει έχει σχεδόν τη διπλάσια ισχύ από τον προηγούμενο! Εδώ γίνεται χρήση του συνόλου των 999 κ.εκ. από τη CBR1000RR Fireblade SP, που αποδίδει 190 ίππους στις 13.000 σ.α.λ. Από την ίδια μηχανή έχουν δανειστεί επίσης το συμπλέκτη, την ECU, το εξάρι κιβώτιο και την έγχρωμη οθόνη ενδείξεων LCD. Όσο για τα φρένα, έχουμε δισκόφρενα με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω. Με αυτά ως δεδομένα –και με ένα λόγο ισχύος/ βάρος της τάξης των 1.000 ίππων/ τόνο (!)- το φράγμα των 150 μαω (ή αλλιώς 241 χλμ./ώρα) δεν δείχνει απροσπέλαστο.

Το καλύτερο, δε, είναι ότι το Mean Mower V2 συνεχίζει να μπορεί να κουρεύει το γκαζόν. Φυσικά, διαθέτει πιο ελαφρά πτερύγια κοπής από ανθρακόνημα και διάφορες άλλες μετατροπές, σε σχέση με τα απλά χλοοκοπτικά. Τη δουλειά, όμως, την κάνει μια χαρά. Ειδικά για όσους βιάζονται να τελειώσουν μία ώρα αρχύτερα…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!