NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φήμες για ηλεκτρικό νέο Peugeot 208 GTi

Μένει βέβαια να αποδειχτεί, η Peugeot όμως αφήνει σπόντες για μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του επόμενου 208 GTi, που θα κυκλοφορεί παράλληλα με τη συμβατική.

Η επόμενη γενιά του 208 θα παρουσιαστεί επίσημα το 2019, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Και ενώ θα βασίζεται στη CMP πλατφόρμα της εταιρίας, οι Γάλλοι σκοπεύουν να διαθέσουν και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, βασισμένες στην e-CMP πλατφόρμα, που είναι σχεδιασμένη ειδικά για αυτό το σκοπό. Η είδηση, ωστόσο, προέρχεται από μία δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, Pierre Imparato. Σύμφωνα με αυτήν, από εδώ και στο εξής οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν το μοντέλο που τους ενδιαφέρει, διαλέγοντας μεταξύ κινητήρων εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικών εκδόσεων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και το GTi!

Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως δεν θέλει το μέλλον να είναι βαρετό, ο,τι και αν σημαίνει αυτό. Στο μέλλον, η Peugeot θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις με ισχύ έως 544 ίππους (400kW), που πρακτικά αγγίζουν την κατηγορία των supercars. Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη γκάμα της γαλλικής εταιρίας αφενός θα την καταστήσει σύγχρονη, με βάση τις ανάγκες της εποχής, αφετέρου θα της δώσει τη δυνατότητα να καλύψει τους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς γύρω από τις εκπομπές ρύπων. Όσο για το ηλεκτροκίνητο 208 GTi, αναμένουμε με ανυπομονησία.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!