NEA

Ιαπωνία: Παραδέχτηκε η Nissan την παραποίηση εκπομπών ρύπων

Ένα ακόμα θέμα με παραποίηση μετρήσεων για εκπομπές ρύπων έρχεται στην επιφάνεια, ύστερα από την παραδοχή της Nissan ότι είχε προχωρήσει σε τέτοιες πρακτικές για τα οχήματα που κατασκευάστηκαν σε ολόκληρη την Ιαπωνία.

Σε δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους αποκαλύφθηκε η μη συμμόρφωση στην τελική διαδικασία επιθεώρησης τον Σεπτέμβριο του 2017. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε μία μεγάλη εσωτερική έρευνα.

Οι δοκιμές που χρησιμοποιήθηκαν για τις εκπομπές και την ανάλυση οικονομίας καυσίμου στα περισσότερα από τα ιαπωνικά εργοστάσια της Nissan δεν ήταν σύμφωνα με τους κανονισμούς. Ενώ και οι εκθέσεις τελικής επιθεώρησης βασίστηκαν σε τροποποιημένες μετρήσεις, όπως αποκαλύφθηκε.

Το παράπτωμα στις μετρήσεις εκπομπών καυσαερίων έχει επηρεάσει 19 μοντέλα που πωλούνται στην Ιαπωνία. Η ιαπωνική εταιρία ανέθεσε σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της χώρας να κάνει έρευνα, ενώ παραδέχεται ότι έχουν γίνει όσα της καταμαρτυρούν, και επιβεβαιώνει ότι θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί τίποτα από όλα αυτά.

Τον Οκτώβριο του 2017 η Nissan είχε αποκαλύψει ότι οι μη πιστοποιημένες επιθεωρήσεις ίσχυαν στην Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες, κάτι που οδήγησε αμέσως σε ανάκληση τουλάχιστον 1,2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Η Nissan πάντως επιμένει ότι τα επίμαχα αυτοκίνητα δεν παραπλανούν σχετικά με την οικονομία ή τις εκπομπές ρύπων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!