NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

BMW M Performance Parts Concept

Στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed η BMW παρουσίασε ένα πρωτότυπο που βασίζεται στη Μ2 και δίνει έμφαση στη μείωση του συνολικού βάρους.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς και από την ονομασία, όλη η δουλειά έχει γίνει στα επί μέρους τμήματα του αυτοκινήτου. Το καπό είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και εξοικονομεί 8 κιλά, σε σχέση με το αλουμινένιο, συμβατικό. Άλλα τρία κιλά μειώνονται από τα αντίστοιχα φτερά, ενώ 6 ακόμα κερδίζει η Carbon οροφή. Όλα αυτά τα μέρη θα είναι σύντομα διαθέσιμα (το καπό από τον επόμενο μήνα, τα φτερά το Νοέμβριο, η οροφή το Μάρτιο του 2019), αυξάνοντας έτσι τις επιλογές των αγοραστών της φίρμας.

Συνεχίζοντας, οι ελαφρού κράματος τροχοί 19 ιντσών εξοικονομούν 6 ακόμα κιλά, ενώ τα carbon αεροδυναμικά βοηθήματα και το πίσω καπό μειώνουν το συνολικό βάρος κατά 13 ακόμα κιλά. Τα ανθρακονήματα επεκτείνονται και στο εσωτερικό, σε διάφορες επενδύσεις, στον επιλογέα αλλά και στα M Performance καθίσματα (13 κιλά ελαφρύτερα από τα συμβατικά). Όλα αυτά οδηγούν σε μία σημαντική μείωση του βάρους του αυτοκινήτου κατά 60 ολόκληρα κιλά! Και σαν κερασάκι στην τούρτα, η BMW έρχεται να μειώσει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά, με μία M Performance ανάρτηση που προσφέρει 12 διαφορετικά στάδια συμπίεσης και 16 ρυθμίσεις επαναφοράς.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!