NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Goodwood FOS, έτοιμο να πέσει ένα ρεκόρ 19 χρόνων

Θα έλεγε κανείς ότι με τη φόρα που έχουν πάρει οι άνθρωποι της Porsche, θα σημείωναν εύκολα το επόμενο ρεκόρ τους στο Goodwood, με την 919. Στην πράξη, όμως, τα πράγματα έχουν αλλιώς.

Το μόνο σίγουρο, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1999, όταν ο Nick Heidfeld ανέβαινε στον περίφημο λόφο με την McLaren MP4/13, θα πέσει. Και ναι, θα το ρίξουν οι Γερμανοί, όχι όμως με τη διαστημική Porsche 919 Evo αλλά με το ηλεκτρικό I.D. R Pikes Peak, της Volkswagen. Αμφότερα τα οχήματα θα βρίσκονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Goodwood Festival of Speed και μάλιστα οι άνθρωποι της Porsche είχαν ζητήσει από καιρό να δοκιμάσουν να σπάσουν το ρεκόρ των 41,6 δλ. του μονοθεσίου F1 της McLaren. Τελικά όμως, σε επόμενη δήλωσή τους, οι ιθύνοντες της εταιρίας κατέστησαν σαφές ότι δεν έχουν ανάγκη να σπάνε κάθε ρεκόρ, όπου βρεθούν (ήδη έχουν τα ρεκόρ γύρου στο Spa και στην πράσινη κόλαση του Nurburgring).

Αυτό ανοίγει το δρόμο στους ανθρώπους της Volkswagen να διεκδικήσουν το στέμμα, οι οποίοι πρόσφατα γεύτηκαν ένα άλλο μεγάλο ρεκόρ, αυτό της ανάβασης στο Pikes Peak. To I.D. R Pikes Peak, πρακτικά κυνηγάει δύο ρεκόρ, πέρα από τον απόλυτο χρόνο και αυτό του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που είχε θέσει μία Lola B12/69 EV, στα 47,34 δλ. Λίγη υπομονή, λοιπόν και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!