NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Roborace, ένα αυτόνομο όχημα στο Goodwood [vid]

Μαζί με τα θηρία που θα διαγωνιστούν στην περίφημη ανάβαση φέτος δοκιμάζει την τύχη του και ένα εξ’ ολοκλήρου αυτόνομο όχημα, χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Goodwood Festival of Speed είναι πρακτικά μία τεράστια γιορτή. Μία ετήσια συγκέντρωση μερικών από τους μεγαλύτερους οδηγούς του κόσμου, άπειρους λάτρεις των αυτοκινήτων αλλά και μοντέλων από αυτά που δεν συναντά κανείς κάθε μέρα στο δρόμο. Για φέτος, μία από τις συμμετοχές θα είναι αυτή της Roborace με το Robocar, το πρώτο αυτόνομο αγωνιστικό. Ήδη αυτό ολοκλήρωσε επιτυχώς τα δοκιμαστικά, τα οποία μπορείτε να δείτε στο σχετικό video, παρότι η ταχύτητά του στις στροφές δεν ήταν 10/10.

«Η Roborace διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο μέλλον των μετακινήσεων, προκαλώντας τις αντιλήψεις του κοινού και παρέχοντας μια πλατφόρμα για την προώθηση νέων τεχνολογιών», ήταν το προσωπικό σχόλιο του Charles Gordon-Lennox, δούκα του Richmond και ιδρυτή του Festival of Speed. Για την καταγραφή της κανονικής ανάβασης εντός του Σαββατοκύριακου θα χρησιμοποιηθούν κάμερες 360 μοιρών, με το υλικό αυτό να ανεβαίνει αργότερα στο Robocar VR, μία virtual reality εφαρμογή της εταιρίας για την προώθηση του εν λόγω μοντέλου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!