NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρικά οχήματα, σύντομα η Tesla θα μείνει πίσω…

Αυτή τουλάχιστον την πρόβλεψη κάνει μία εμπεριστατωμένη μελέτη, που καταλήγει ότι οι παραδοσιακοί κατασκευαστές θα πάρουν το πάνω χέρι.

Η Tesla μπορεί να ξεκίνησε δυναμικά και να έλαμψε σαν αστέρι στο νέο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, υπάρχουν όμως πολύ βαρύτερα ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα οποία από τη στιγμή που αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με τα ηλεκτρικά οχήματα, έχουν τη δυναμική να την ξεπεράσουν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας μελέτης που λαμβάνει υπόψη τη στρατηγική των εταιριών, την τεχνολογία των συσσωρευτών, την κουλτούρα της κάθε φίρμας, το δίκτυο εφοδιασμού, τις συνεργασίες και, φυσικά, τα οικονομικά μεγέθη.

Με βάση όλα τα παραπάνω, μπορεί η Tesla να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία για φέτος και για το 2019, μέχρι το 2021 όμως είναι πολύ πιθανό να έχει πέσει στην έβδομη θέση, πίσω από τις Daimler (Mercedes-Benz/ Smart), BMW, τον όμιλο Renault- Nissan – Mitsubishi, τη Volkswagen, τη Volvo και την Toyota. Τόσο η επιθυμία να κινηθούν σύμφωνα με τις τάσεις, όσο και η ανάγκη να περιορίσουν τις εκπομπές CO2 με βάση τις ευρωπαϊκές και διεθνείς νόρμες, οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες ανάγουν σε πρώτη προτεραιότητα την ηλεκτροκίνηση. Και αυτό, τελικά, θα τους δώσει το πλεονέκτημα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!