ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Panasonic, άμεση μείωση του κοβαλτίου στις μπαταρίες αυτοκινήτων

Η Ιαπωνική εταιρία έθεσε ως στόχο να περιορίσει στο μισό τη χρήση του Κοβαλτίου στους συσσωρευτές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Παλαιότερα ο ίδιος κατασκευαστής είχε δηλώσει πως απώτερος στόχος είναι η πλήρης εξάλειψη του εν λόγω στοιχείου από τους συσσωρευτές της και πράγματι, ήδη έχει κατορθώσει να περιορίσει τη χρήση του κοβαλτίου κατά 10%, από τις καθόδους νικελίου-κοβαλτίου-αλουμινίου που παράγει. Ο λόγος αυτής της απόφασης δεν είναι άλλος από το κόστος, αφού το κοβάλτιο ως στοιχείο έχει πολλαπλασιάσει την τιμή του τα τελευταία χρόνια, λόγω της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης.

Ο Yoshio Ito, επί κεφαλής του automotive τμήματος της Panasonic δήλωσε σχετικά ότι «σε επίπεδο έρευνας και εξέλιξης έχουμε ήδη κατορθώσει να κατασκευάσουμε τέτοιες μπαταρίες. Χρειάζεται όμως να προχωρήσουμε σε μία σειρά από εκτεταμένες δοκιμές», πριν αυτές περάσουν στην παραγωγή. Η Panasonic, μεταξύ άλλων, αποτελεί τον επίσημο και αποκλειστικό πάροχο συσσωρευτών της Tesla, με τη ζήτηση μονάδων για χρήση από αυτοκίνητα να μεγαλώνει συνεχώς. Μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να περιορίσει αρκετά το συνολικό κόστος παραγωγής, κάτι που εκ των υστέρων θα ωφελήσει το αγοραστικό κοινό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!