NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Polestar 2, νέο ηλεκτρικό με αυτονομία 500 χλμ.

Ακόμα δεν είδαμε το Polestar 1 και η νέα εταιρία σπορ μοντέλων της Volvo ετοιμάζει το δεύτερο μοντέλο της, που θα σταθεί απέναντι στο Tesla Model 3.

Το ότι η Polestar θα δώσει έμφαση στην ηλεκτροκίνηση είναι σαφές. Άλλωστε και το πρώτο της μοντέλο, το Polestar 1 θα είναι ένα plug-in υβριδικό των 600 ίππων. Η ίδια η φίρμα, ωστόσο, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Προτού καν κυκλοφορήσει το 1, ετοιμάζει το Polestar 2, που θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, με αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Πληροφορίες δεν υπάρχουν πολλές, φημολογείται όμως ότι πρόκειται για ένα sedan μοντέλο, βασισμένο στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) της Volvo. Επίσης, η παρουσίασή του αναμένεται να λάβει χώρα στο επόμενο σαλόνι της Γενεύης, το Μάρτιο του 2019.

Τα παραπάνω στοιχεία το καθιστούν πιθανότατα ένα σοβαρό αντίπαλο απέναντι στο Model 3 της Tesla. Κρίνοντας μάλιστα από τη φιλοσοφία της Polestar, δεν αποκλείεται να δούμε κάποια ανάρτηση της Ohlins, με σύστημα πέδησης της Akebono, στα πρότυπα του Polestar 1, γεγονός που θα το κάνει ιδιαίτερα δυναμικό στο δρόμο. Πέραν αυτού η εταιρία έχει στα σκαριά και το Polestar 3, το οποίο θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover coupe. Για αυτό όμως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, τουλάχιστον μέχρι το 2021.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!