NEA

Ευρώπη: Αύξηση πωλήσεων χάρη στα SUV

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην Ευρώπη είναι ο όμιλος PSA, κάτι μάλλον φυσιολογικό μετά την συγχώνευση της Opel – Για το πρώτο εξάμηνο του 2018 στην κορυφή βρίσκεται το VW Group με μερίδιο αγοράς 24,5%.

Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτου, οι οποίες στο σύνολό τους κινούνται με ρυθμό ανάπτυξης 2,8% για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς με σύνολο πωλήσεων 8.461.963 μονάδες. Η Γερμανία σημείωσε άνοδο 2,9%, και η Γαλλία 4,7%, ενώ η Βρετανία είχε πτώση κατά 6,3% ελέω Brexit. Μειωμένες είναι οι πωλήσεις και στην Ιταλία κατά 1,4% ενώ στην Ισπανία συνεχίζεται η διαρκής ανάκαμψη της αγοράς μετά την κρίση, με 10% για το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Συνολικά 20 από τις 30 εταιρίες που παρακολουθούνται από τον ΑCEA είχα άνοδο. Τις μεγαλύτερες απώλειες είχε η Lancia/Chrysler με 27%, η Land Rover με πτώση των 14%, η Nissan με απώλειες 9,6% και η Fiat με πτώση 9%. Σε ότι αφορά τις εταιρίες πολυτελείας, όλες είχαν απώλειες εκτός από την Volvo που είχε άνοδο 7% και την Jaguar που σημείωσε άνοδο των πωλήσεων κατά 3,7%.

Τον χορό της αγοράς σέρνουν τα SUV με την Jeep να είναι η μάρκα που παρουσίασε την μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 68% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, χάρη κυρίως στο Compass. Η Seat είχε την δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη με 19%, ενώ εξίσου καλά πήγε και η Dacia με το νέο Duster να οδηγεί σε αύξηση των πωλήσεων κατά 16%. Από τα μοντέλα εκτός SUV που ξεχώρισαν ήταν το Golf το οποίο αν και βρίσκεται στο τέλος της ζωής της υπάρχουσας γενιάς, παρουσίασε άνοδο 9% στο πρώτο εξάμηνο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!