NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Πως προέκυψε η ονομασία Lotus Elise;

H δεσποινίδα που βλέπετε στην φωτογραφία είναι η Εlisa Artioli, η εγγονή του Romano Artioli στον οποίο ανήκε παλιότερα η Lotus.

Με εξαίρεσε μερικά concept ένα χαρακτηριστικό της Lotus είναι πως η ονομασία όλων της των μοντέλων ξεκινούν με το γράμμα Ε: όπως είναι οι Evora, Exige, Esprit, Elan, Europa και Elise. Ειδικά η τελευταία έχει μια ιδιαίτερη ιστορία ως μοντέλο και ως ονομασία.

Ήταν το 1993 όταν ο Romano Artioli (τον βλέπετε στην φωτογραφία με την εγγονή του Elise) αγόρασε από την General Motors την Lotus (νωρίτερα ο Ιταλός κατείχε την Bugatti και σε αυτόν πιστώνεται η EB110). Το 1996 την πούλησε στην Μαλαισιανή Proton αλλά νωρίτερα είχε χαρίσει στην ονομασία της εγγονής του σε ένα μοντέλο που έχει βαστήξει δεκαετίες ολόκληρες ως πρότυπο της γνήσιας οδηγικής απόλαυσης.

Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, η Εlisa Artioli επέστρεψε στα παλιά λημέρια και φωτογραφήθηκε και πάλι με την ίδια εκείνη Elise στην οποία είχε δώσει το όνομά της. Μάλιστα δεν παρέλειψε να κάνει και κάποιες βόλτες στην πίστα δοκιμών της εταιρίας! Στην σχετική φωτογραφία την βλέπουμε με τον 86χρονο πλέον παππού της να κάθεται πάνω σε μία Elise. Για την ακρίβεια, το δεύτερο μόλις αυτοκίνητο που είχε βγει από την γραμμή παραγωγής…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!