NEASMS

VW Group: Ανάκληση 124.000 ηλεκτροϋβριδικών ελέω του καρκινογόνου καδμίου

To κάδμιο μπορεί να χρησιμοποιείται π.χ. στις τηλεοράσεις αλλά όχι και στα αυτοκίνητα επειδή θεωρείται καρκινογόνο…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας Wirtshaftswoche οι φορτιστές μπαταριών με κάδμιο -καθένας από αυτούς περιέχει 0,008 γραμμάρια καδμίου- προέρχονται από έναν προμηθευτή που δεν έχει κατονομαστεί. Οι φορτιστές αυτοί από το 2013 μέχρι και τον Ιούνιο του 2018 τοποθετήθηκαν στις 124.000 υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα των VW, Audi και Porsche που προαναφέραμε.

Η εξέλιξη της υπόθεσης και αν θα προχωρήσει τελικά σε ανάκληση, κίνηση που πέρα από το γόητρο θα πλήξει και το ταμείο του ομίλου Volkswagen μιας και θα κοστίσει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ, εξαρτάται από την απόφαση των αρμόδιων γερμανικών αρχών.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα, το Μάιο, η VW σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για το Golf GTE. Από τότε μέχρι τώρα το στοιχείο με το κάδμιο έχει αντικατασταθεί με ανάλογο άλλου προμηθευτή και έτσι όσο η παραγωγή όσο και οι παραδόσεις έχουν μπει πλέον σε κανονικούς ρυθμούς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!