NEA

Αυτόματο και με περισσότερα κυβικά το επόμενο Ford Focus ST

To νέο Focus ST δοκιμάζεται ήδη στους δρόμους και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα έχει κάτω από το καπό του έναν 2.3 Ecoboost.

Τελικά η Ford δεν θα κάνει την έκπληξη και δεν θα χρησιμοποιήσει τον τρικύλινδρο 1.500άρη από το εξαιρετικό Fiesta ST, αλλά μια ριζικά αναβαθμισμένη εκδοχή του μεγαλύτερου Ecoboost των 2,3 λίτρων από το RS. Έτσι, αντί για δίλιτρο το νέο ST θα έχει περισσότερα κυβικά και ελέω ρύπων τα ίδια περίπου άλογα, στα 250.

Το νέο ST θα είναι το τελευταίο «γρήγορο» Ford δίχως υβριδική τεχνολογία και θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο (το αυτόματο θεωρείται απίθανο, σύμφωνα και με το pistonheads.com). Θα υπάρχει σημαντική μείωση βάρους και πιο σφιχτή ανάρτηση και ίσως να υιοθετηθούν τα ασύμμετρα ελατήρια του Fiesta ST για καλύτερο πλασάρισμα στις στροφές.

Το νέο Focus ST αναμένεται να παρουσιαστεί αρχές 2019 και να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως τα Hyundai i30N, Renault Megane R.S. κ.α. Να υπενθυμίσουμε πως στα μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το λανσάρισμα της νέας γενιάς Focus στην ελληνική αγορά οπότε θα ακολουθήσει και η σχετική δοκιμή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!